Nov 13, 2013Found in

072

Oon nyt tuhlannut viimeisetkin kultakolikkoni postimerkkeihin, ja eilen tilin saldon tarkastaessani siellä komeilikin ruhtinaalliset yksi senttiä. photo _MG_3279_zps94332a26.jpgPääsin viimeinkin tuosta karmivasta nukke-kortista eroon, kun suomalaisnainen toivoi nukkekoteihin ja nukkeihin liittyviä kortteja. Molempien lintukorttien vastaanottajat olivat halukkaita vastaanottamaan mitä vain, joten päätin että noista kahdesta olisi viimeinkin aika hankkiutua eroon. Pikku Prinssi lähti kohti Puolaa, oli tosi vaikea päättää että lähettäisinkö tuon vai Inge Löökkiä, mutta kun uudet kortit polttelee laatikossa niin Prinssihän se sitten lähti matkaan. Muumi-kortti lähti Taiwaniin naiselle, jonka lemppareita Muumeista olivat Hattivatit ja Nuuskamuikkunen. Harmi vain, että se ainokainen Hattivatti-kortti tuli lähettettyä jokunen viikko taaksepäin jonnekin muualle, ja surullista mutta totta, tämä oli ainoa Muumi-korttini, jossa näkyi Nuuskamuikkusta! Sääli että se katselee jonnekin ihan muualle kuvassa. photo _MG_3292_zps52f13685.jpgSain alkuviikosta Davidin äidiltä Kiinasta tuliaisiksi muutaman mustavalkoisen postikortin ja eilen niistä kaksi lähtikin heti matkaan. Nuo kortit oli hieman isompia kuin normaalit postikortit, mikä on minusta ihan kiva, sillä tuntuu monesti että korteissa ei ole riittävästi kirjoitustilaa :-D Noissa korteissa oli takana myös kuviin liittyviä hauskoja faktoja; Hollantiin lähteneessä kortissa oli takapuolella juttua Kiinalaisesta uudesta vuodesta ja siihen liittyvistä perinteistä ja Yhdysvaltoihin matkaavan kortin takana kerrottiin siitä, miten Kiinassa lapsi on heti synnyttyään yhden vuoden ikäinen. Silloin kun kirjoiteltiin vielä Eun Yeongin kanssa, niin minusta oli ihan hirveän vaikea tajuta, että miksi ne siellä (Etelä-Koreassakin) laskee iän niin hupsusti. photo _MG_3296_zps6713617d.jpgTuskailin ihan hirmu saksalaismiehen kortin kanssa. Hänellä oli profiilissaan älyttömän pitkä lista korteista mitä EI saisi lähettää, ja kun viimein tajusin että tuo kiva vanha mainoskortti on varmaan ainoa mikä minun valikoimastani hänelle kelpaa, niin huomasin kortin kirjoitettuani, että kortti ei olekaan hänen mieleensä oikean kokoinen, vaan vähän normaalia postikorttia isompi. Minusta on tosi perseestä nämä tyypit joilla on ihan järjettömän tarkat vaatimukset siitä mitä saa ja mitä ei saa lähettää, sillä ois kuitenkin aina ihan kiva jos sitä omaa lähetettyä korttia osattaisiin arvostaa, oli se sitten millainen tahansa (jos ei oikeasti mene sieltä mistä rima on matalin). Eräs kaverini oli kerran lähettänyt jollekin miehelle kortin, jossa oli joku maalaus. Se mies ei ilmeisesti olisikaan halunnut maalauskortteja, joten siltä tuli tosi äkäinen "kiitosviesti" takaisin ja tyyppi oli vaan ilmoittanut kaverilleni, että pistää kortin eteenpäin. Aika tylyä.

Se siitä avautumisesta, indonesialaisnainen oli valmis vastaanottamaan mitä vaan, joten halusin lähettää ensimmäisen Jetoy-korttini :-) Mulla kesti hetken aikaa lämmetä noille jokseenkin friikeille kissoille, mutta onhan ne kieltämättä aika suloisia. Viime viikolla tilasin Etsystä itselleni lisää näitä kortteja!

Paras Postcrossing-juttu pitkään aikaan on kuitenkin tämä kortti joka eilen saapui Venäjältä. photo _MG_3294_zpsab384bc9.jpgKuvassa on siis Venäjän keisari Nikolai II:n perhe. Tämä jengi on siis se surullisen kuuluisa viimeinen Romanov-perhe, joka teloitettiin vuonna 1918. Mulla kiinnostaa kyseisen tsaariperheen historia siksi, että yksi perheen ja kuvan tyttäristä (taitaapa olla tuo tuima neiti vanhempiensa takana) on siis se Anastasia, jonka huhuttiin päässeen pakoon tästä teloituksesta ja josta on tehty se piirretty ja kaikki. Oon katsonut lukemattomat dokumentit aiheeseen liittyen ja lukenut näistä Anastasia-huijareista, joten olin kieltämättä vähän pettynyt kun tässä jokin aika sitten varmistettiin että kyllä se Anastasia teloitettiin muun perheen mukana.

 photo _MG_3288_zps37bf063a.jpgTämän kortin halusin lähettää piristyksenä ihanalle ystävälleni Maijulle, joka tuossa vähän aikaa sitten muutti omaan kämppään, joten ajattelin että ois kiva postittaa jotain pientä, kun en välimatkan takia ihan seku vain pääse piipahtamaan. Eilen Maiju laittoikin sitten viestin, että postikortti oli saapunut perille :-)

3 comments:

 1. Kiva kuulla, että jotakuta muutakin ärsyttää nuo tiukat vaatimukset. Tosin näille tiukkiksille lähetän aina kortit kakkosluokassa, "kostoksi" siitä että ovat ihmisperseitä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo ehdottomasti! Tää eilinen tyyppi oli kirjoittanut että EI eläimiä, EI mainoskortteja, EI taidekortteja, EI piirrettyjä kortteja, EI kukkia, EI kirkollisia kortteja, EI itsetehtyjä kortteja EIKÄ myöskään niitä "liian isoja" postikortteja! Ihan hyvä idea tuo kakkosluokassa lähettäminen, kaveri ehdotti että olisin tehnyt tälle tyypille kollaasin kaikesta mitä se EI toivonut.. :-D

   Delete
 2. Haa, hyvä idea tuo kollaasi, joskus vielä toteutan :D

  ReplyDelete

Powered by Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Jutta R.