Mar 17, 2014Found in

097 - tiny, tinier, HAMA MINI!

Syksyllä tekemäni Hama-postaus oli tosi kiva toteuttaa ja olin kovin iloinen kun sain siihen paljon iloisia kommentteja. Joululomalla pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan Hama Mineillä leikkimistä, kun siskoni toi oman kokoelmansa Jyväskylästä vierailulle. Pakko sanoa, että tykkään niistä melkeinpä enemmän, kuin normikokoisita helmistä! Aluksi meinasin tehdä tästäkin sellaisen tutorial-tyyppisen postauksen, mutta koska idea näissä pikkuhelmissä on täysin sama, niin koin kätevämmäksi kertoa vain sellaiset huomioonotettavat seikat, jos näistä joku kiinnostuu.

Isoihin Medium Hamoihin, eli niihin normaaleihin, on siis todellakin se ero, että nämä on ihan hurjan pieniä. Enkä edes yhtään liioittele. Minejä on pakko käsitellä pinseteillä, sillä ne on niin pikkuruisia, että niitä on mahdoton laitella paikoilleen sormin. Ohessa kuva, joka ehkä antaa vähän osviittaa pikkuhelmien koosta. photo vrt_zps905d2840.jpgSinänsä muuta hirvittävän suurta eroa ei perushelmiin nähden ole. Silittäessä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että Minit silittyy tyyliin kolmessa sekunnissa. Oikeasti. Muutaman kerran olen saanut koota uudelleen kuvioita, kun olen liian hätiköiden silittänyt, mutta jos kuva ei ole kauhean iso, ei sitä hirveän kauaa tarvitse silitellä. Ihan huippua, jos multa kysytään. Medium-helmissä ärsytti just se, että ne tuntui usein silittyvän hirveän hitaasti ja tosi epätasaisesti ja ne paloikin sitten helpommin. Näitäkin olen onnistunut silittämään vähän pilalle, mutta huomattavasti pienemmissä määrin :-D

Kokeilin ensimmäisen kerran näitä minejä siis joulukuussa ja ostinkin melkein heti itselleni omat. Torniossa ainakin Tamppiksessa on ihan älyttömän hyvät Mini-valikoimat, sinne kannattaa ehdottomasti suunnata jos nämä alkoi kiinnostaa. Suuremmissa kaupungeissa esimerkiksi BR-Lelut myyvät Minejä.

Sitten niihin itse tuotoksiin! Muutama ennestään tuttu kuvakin tässä saattaa vilahtaa. Kuvat on otettu eri aikaväleillä, joten aika värikästä taustaa pukkaa, mutta ei anneta sen häiritä. photo _MG_4692_zps8abaccf9.jpg
Tässä siis ihan ensimmäiset Mineillä tekemäni jutut, Bub ja Bob Bubble Bobblesta ja Super Mariosta tuttu lehti (joka ei tässä kyllä oikein erotu). photo _MG_4742_zpsafd496b2.jpg
Super Mario ja nuottilaatikko. Nämä ja ylläolevat on omat tähänastiset lempparini :-) Ilmoitustaululla kurkkiva Kari on Mediumeilla tehty.

Oon myös saanut muutamat korut näistä aikaiseksi. Minit on siinä(kin) mielessä paremmat, että jos haluaa askarrella koruja, niin niistä ei tule tuhottoman isoja. Kaikki korvakorut on löytäneet uuden kodin ja kovasti niistä on pidetty! photo _MG_4132_zps8be69e4a.jpgRusetti- ja Space Invaders -korvikset meni serkulleni ja sen kämppikselle, Lotta taas kotiutti linnut. photo _MG_4735_zps0ee3518c.jpgPusheenit tein Davidin siskolle synttärilahjaksi ja hänkin tykkäsi kovasti! Isoin pusheen on siis kaulakoru. Kuten kuvasta ehkä huomaa, niin olen oikean korvan kohdalle tehnyt läpinäkyvistä helmistä "laatan" ja jättänyt siihen reiän, johon sitten voi ujuttaa kaulaketjun. photo _MG_4631_zps03acf6ba.jpgMaatuskat annoin siskolleni. photo _MG_4686_zps6a4fd0af.jpg
Ja tässä sen viime postauksessa näkyneen mysteeripussin sisältö! Nämä siis lähetin Essille :-) Onneksi olivat pysyneet kasassa, kuten myös Pusheenit jotka ihan normaalissa kirjekuoressa lähetin vastaanottajalle.

Mitäs tykkäätte? :-)

ENG: Last November I wrote a post about my Hama-hobby. Recently I've done all this cute stuff with Hama Mini -pearls, what do you think of them? :-)

8 comments:

 1. Aivan ihania! Mun lempparit oli nuo kirjeet ja pusheenit mutta kaikki oli kyllä ihan älyttömän söpöjä :-)

  ReplyDelete
 2. Tosi ihania! Oon ite viimeaikoina innostunut hamailemaan, mutten ole vielä kajonnut mun minihelmiini. Pitäisi niitäkin kokeilla! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes hyvä :-) Ja ehdottomasti, ei muuta kuin minihelmien kimppuun 8) Kiitos!

   Delete
 3. Apua, aloin just 2 minuuttia sitten tekemaan hama helmilla, kun paatin tsekata sun blogin, ja apua, toinen hama-postaus!!!!!!!

  Aika hyva yhteensattuma!

  ReplyDelete

Powered by Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Jutta R.