Dec 29, 2014Found in

135 - Jyväskylävinkkejä!

Moro! Muistatte ehkä kun kerroin käyneeni postcrossaajan paratiisissa Jyväskylässä vieraillessani? Löysin nimittäin tuolla reissulla tieni kahteen aivan superihanaan kauppaan, jotka voisivat mielellään laajentaa myös Tampereelle.. ;-)

Harjun Paperi on tosi suloinen pikkuputiikki Jyväskylän keskustassa Yliopistonkadulla. Kuten sanottua - kauppa tosiaan on kuin kirjeiden kirjoittelijan ja korttiharrastajan taivas - valikoimaa löytyy niinkin pienestä kaupasta aivan valtavasti; tarjolla oli lukematon määrä postikortteja, tarroja, teippejä ja kaikenlaista muuta paperitavaraa, jotka olisin mielelläni kiikuttanut Tampereelle. Omat lempijuttuni olivat ehdottomasti älyttömän laaja korttivalikoima, ihanat sisustusjulisteet ja, uskokaa tai älkää, kauniit paperipillit :-D Mulla meni ihan jäätävä määrä rahaa tähän kauppaan, mutta yhä edelleen uskottelen itselleni että se kaikki tavara oli jokaisen sentin arvoista.. Hinnathan olivat kyllä sanalla sanoen melko suolaisia, mutta kerrankos sitä, krhm. Ihan ykkösjuttu mitä lähdin hakemaan olivat liikkeen instagramista (@harjunpaperi) bongaamani Nukkumatti-kortit. Löysin liikkeestä myös kauan himoitsemiani Beatrix Potter -kortteja, joita keräilin myös itselleni kappaleen jos toisenkin. Mukaan lähti myös varmaan kolmekymmentä muutakin korttia tarrojen ja parin magneetin lisäksi! Menkää ja nähkää (ja ostakaa). ♥ _ ♥ photo _MG_7056_zps2c776d89.jpg

Toinen saman henkinen, joskin hieman kaikenlaisen pikkutavaran myyntiin erikoistunut liike on Kilpisenkadulla sijaitseva Pienikamari. Tähän kauppaan on muuten todella lyhyt matka Harjun Paperista! Vink vink vaan :-D Pienikamari on nimensä mukaisesti pieni liike, tosin koostaan huolimatta ihan tupaten täynnä kaikkea ihanaa tavaraa aina postikorteista koruihin, leluihin ja sisustustavaraan. Pienikamarin paras juttu oli ehdottomasti suuri Muumi-valikoima, josta minun oli kovin vaikea pitää näppini erossa. Tästäkin kaupasta onnistuin löytämään puisia Muumi-magneetteja, osa oli jopa sellaisia etten ollut Helsingin Muumi-kaupassakaan nähnyt moisia. Pienikamari on Harjun Paperin tavoin todella ihana pikkukauppa, jossa voisi hiplailla kaikkea tovin jos toisenkin! Menkää myös ehdottomasti tänne jos ikinä satutte Jyväskylään matkaamaan :-) photo _MG_7059_zpsf90b7bfa.jpg

Olenkohan muuten ikinä maininnut keräileväni magneetteja? Meidän jääkaapin ovi on kuulkaas valloittavan värikäs näky kaikkine ihanine magneetteineen! Niin ja onko joku teistä käynyt näissä ihanissa kaupoissa?

4 comments:

 1. vautsi pitää kyllä käväistä noissa! ensi kesä ja kevään viikonloput pitäisi asustella jyväskylässä, niin tietääpähän minne ryntää kortteja ostelemaan c:

  ReplyDelete
  Replies
  1. onnekas! jyväskylä on jo itsessään tosi nasta paikka mutta nämä putiikit kyllä piristää sitä vielä entisestään, suosittelen! 8)

   Delete
 2. Pitääpäs käydä katsomassa jos jossain vaiheessa Jyväskylään olen menossa :'D Varmaan sitten kun alkaa yliopistoihin haku ensi vuonna ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ehdottomasti! Siinä on kyllä kaks semmosta puotia josta löytyy vaikka mitä kivaa postcrossingin harrastajalle! :)

   Delete

Powered by Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Jutta R.