Mar 26, 2015Found in

149


Muistatte varmaan, että oon viime aikoina kovasti toitottanut sitä, miten pettynyt tuppaan olemaan Postcrossingin kautta saamiini kortteihin. Pari postausta sitten kirjoitin puoliksi vitsillä, että ehkä olen korttien suhteen vain liian nirso ja tänään rupesin ihan tosissani pohtimaan, että onko mulla liian suuret odotukset muita postcrossaajia kohtaan. Kokosin ihan huvikseni kollaasin joistakin listallani olevista korttitoiveista ja rupesin miettimään että tosiaan, kortteja juuri kyseisillä teemoilla voi olla melko hankala löytää :-D On minun toivelistalla tietty muutakin, sillä tykkään kovasti esimerkiksi meri- ja maisemakorteista ja oon myös usein saanut sellaisiakin kortteja, joista oon tykännyt kovasti, mutta joita en oo ikinä edes tajunnut listalleni lisätä. Vaikka oonkin ilmeisesti aika picky näissä korttijutuissa, niin en silti oo niitä ihmisiä, jotka on listannut profiilinsa täyteen niitä kortteja, joita EI halua.

Törmäsimpä tässä viime viikolla sellaiseen tyyppiin, jolle piti lähettää kaikki kortit kirjoittamattomina kirjekuorissa (ja lisäohjeena sanottiin, että jos kortti on pienempi kuin kirjekuori, niin kirjekuori täytyy taittaa kortin kokoiseksi ja kuoreen ei saa kirjoittaa osoitetta jos kortti on jo kuoressa, sillä siitä jää korttiin jälki). Tässä ei todellakaan ollut vielä kaikki; ei kirkkoja eikä uskonnolisia kortteja (no okei tämän ymmärrän ihan hyvin, mutta); ei urheilua, ei hauskoja tai hassuja kuvia, ei söpöjä tai karuja, ei kaksiosaisia, itsetehtyjä, mainoskortteja eikä ilmaiskorttejakaan. Eläimiä sai lähettää, mutta ei piirrettyjä tai studiossa kuvattuja kuvia. Tai sittenkin mielellään vain kirahveja, tietyn rotuisia koiria, etanoita, liskoja, papukaijoja, pingviinejä yms. Eroottisia kuvia kyllä, mutta VAIN kauniista tytöistä. Kauniita tyttöjä, mutta vain valokuvia, ei piirroksia. Lippuja, mutta VAIN valokuvia lipuista lipputangossa, ei piirrettyjä kuvia. Kuvia kahvista, kokiksesta ja suklaasta, mutta EI liian värikkäitä tai mauttomia kuvia. Alkoholituotteita, mutta EI kaljaa. Ja vielä kerran; tyttöjä, mutta VAIN kauniita tyttöjä. Voitte vaan kuvitella kuinka mulla kiehui päässä kun luin noita vaatimuksia. Ensinäkin, kuka hitto tietää mikä on tämän kyseisen henkilön mielestä kaunis tyttö?! Ja toisena, ARGH! En vaan voi sietää näitä tyyppejä joilla on profiili täynnä vain vaatimuksia. Tuntuu, ettei nämä tyypit ajattele muuta kuin omaa napaansa ja eivät arvosta ollenkaan lähettäjän näkemää vaivaa. Ja joo, kyllähän se Postcrossingin säännöissäkin lukee että kukaan ei määrää sitä millaisen kortin sinä heille lähetät, mutta tekeekö tuollaiselle tyypille mieli lähettää ylipäätään mitään? No ei.

Vaikka oon huomannut itsessänikin noita melko vaativia piirteitä aina välillä, niin säilytän silti jokaisen kortin ja ihastelen aina silloin tällöin saamiani kortteja. Olen myös kirjoittanut toivelistani perään, että kaikki kortit ovat tervetulleita ja se pitääkin paikkansa. Vaikka sitä joskus onkin pettynyt siihen ettei saa niin kivoja kortteja kuin olisi toivonut, niin (onneksi) suurin osa korteista on ihan käsin kirjoitettuja ja siinä jo huomaa, että se tyyppi, joka sulle on kortin lähettänyt, on nähnyt vaivaa sen eteen että saisit kivan kortin. Ja melkeinpä aina kortit on ihan oikeasti hienoja vaikkei ne suoraan omalta toivelistalta olisikaan. Postcrossing on kyllä tosi mukava harrastus, ehkä pitäisi vaan oppia laskemaan omia odotuksia!

Millaisia korttitoiveita teillä on?

kuvat googlesta, minun toivelistani kokonaisuudessaan löytyy täältä 

4 comments:

 1. Itse olen ottanut "en haluaisi näitä kortteja" listan pois, kun se sisälsi kaupunkikortit (multiview), uskonnolliset ja koirat.. Tällä hetkellä ainoa pyyntö on että ei koiria kun en koiran hyökkäyksen jälkeen ole ollut oikein koirien ystävä :)

  Tietenkin itselläkin on hankalia toiveita, kuten tiettyjä sarjoja, kuten MissTigri, Gensodo, Strangelings yms, mutta myös yleisiä toiveita mm. kissoja, karttoja, UNESCO kohteita, luonnosta ylipäätänsä, lintuja, Disney kortteja (maininnut suosikit, mutta kaikki menee) ja mitä vain maista joissa on ID alle xx-500 000 :) Vielä ei ole tullut valituksia, mutta muutama ei niin mieleinen kortti on tullut. Silti olen kiittänyt kauniisti, ellei kortti ole ollut vain paperinpala :)

  Katselin toivelistaasi hieman hikihatussa, mutta kyllä kaikkialta pitäisi jotain löytyä, itse saisin muunmuassa laitettua Muumi, Sailor Moon, Disney, taivas, vuori ja merikortteja :) Ja kun perässä lukee tuo että mikä vain käy niin ei pitäisi tulla kuitenkaan NIIN kovaa stressiä :) Jos sopivaa korttia ei löytyisi, valitsisin mahdollisimman kivan kortin josta itse pidän ja laittaisin nättejä merkkejä :)

  Mutta tuo jolle laitoit korttia.. Siitä on taidettu puhua Postcrossing Finland ryhmässäkin kun kuulostaa NIIN tutulta! X__x Onneksi en VIELÄ ole saanut osoitetta tuollaiselle.. Thaimaasta on muutenkin vaikeaa löytää muita kuin turistikortteja ellei tilaa netistä tai asu Bangkokissa D:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuollainen pyyntö on kyllä ihan aiheellinen ja ymmärrettävä! Mutta se on niin raivostuttavaa kun on vaan niitä jotka on että mulle ei näitä eikä näitä eikä näitä ja suorastaan tuntuu että vastaanottaja kieltää lähettämästä tietynlaista korttia, eikä edes laita loppuun please tms :-D Tai sitten oon ite vaan liian hienotunteinen hah xD

   Joo miekin aina kiitän, tuli sieltä millainen kortti tahansa, mutta etenkin silloin jos lähettäjä on tarinoinut paljonkin korttiinsa niin tykkään kirjoittaa pitkän kiitosviestinkin. Kerran mulle tuli täysin tyhjä viesti vastaanottajalta - siis vastaanottaja ei ollut vaivautunut kirjoittamaan edes että kiitos. Silloin kyllä ois tehnyt mieli pistää vähän suoria sanoja menemään kyseiselle tyypille..

   Mulla on aika pitkälti samanlainen "tekniikka" kuin sullakin ja yritän kyllä aina viimeiseen asti etsiä sellaista korttia joka olisi vastaanottajan toiveissa. Kun aloitin postcorssingin niin tapasin aina kävellä kauppaan lista mukanani korteista joita vastaanottajat oli toivoneet, mutta tämä osoittautui aika haasteelliseksi kun tuolla kotikaupungissani ei mitään järisyttäviä korttivalikoimia ollut missään kaupassa tarjolla :-D Vähän myöhemmin aloin pitämään listaa korteista joita ihmiset yleisesti toivoi paljon ja tilasin niitä sitten satseina netistä, joten vähän on sentään tämä homma helpottunut!

   Joo, noita ei ei ei -tyyppejä tulee aina silloin tällöin vastaan vaikken enää niin paljon kortteja lähettelekään kuin aluksi ja ne kyllä raivostuttaa aina.. :B

   Delete
 2. Tuommoiset ihan älyttömät toiveprofiilit on kyllä tosi ärsyttäviä. Onneks ei oo itelle tullut vielä noin vaativaa vastaan.. Olisin kyllä varmaan julma ja lähettäisin tuolle vaan jonkun kortin, kirjoitettuna ja ei kuoressa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah joo, joskus kyllä tuntuu siltä että parempi vain kun saisivat maistaa omaa lääkettään :D Veikkaan kyllä että varmasti jotkut joita oikein potuttaa tekeekin silleen, varmaan tekisin itekin jos ois pokkaa :'D

   Delete

Powered by Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Jutta R.