Apr 6, 2018Found in

KOLME HYVÄÄ ASIAA

Emmi haastoi minut tovi sitten tekemään tämän kivan haasteen, jossa on tarkoitus listata pieniä asioita, jotka ilostuttavat juuri nyt. Haasteen tekeminen sattuikin oikeastaan todella hyvään saumaan, sillä jäätävän kandistressin keskellä on ehkä hyvä miettiä myös positiivisia juttuja. En perinteisesti jaksa haastaa ketään erikseen, mutta voisin haastaa kaikki blogia kirjoittavat tekemään tämän! Jos siis teette tämän omissa blogeissanne, niin laittakaa mulle linkki, jotta pääsen lukemaan :> Postaustahti on mulla edelleen aika verkkainen, sillä kouluhommat vievät juuri nyt leijonanosan kaikesta ajastani, mutta eiköhän tässä taas tahti tasaannu kun kesää kohti mennään. Postauksen kuvituksena filmikuvia kesältä 2014!

08

Kolme hyvää asiaa päivässäni
❍ Tee. En juo teetä läheskään joka päivä, mutta silloin tällöin tulee kausia, jolloin kittaan varmaan viisi kuppia päivässä. Sellainen kausi on menossa just nyt!
❍ Musiikki. Tässä koulujuttuja tehdessä ja tuntitolkulla koneen edessä istuessa kävis varmaan aika melko pitkäksi ilman musiikkia. Viime päivinä oon taas kuunnellut paljon Simon & Garfunkelia ja Coldplayt. Yksittäisinä kappaleina mainittakoon Kate Bushin Cloudbusting ja Sufjan Stevensin Mystery of Love.
❍ Villasukat. Taisin palelluttaa itseni viime viikolla reissussa (tai sitten alituinen stressi aiheuttaa jatkuvaa sairastelua), joten villasukat pitää ainakin varpaat lämpimänä!

09

Kolme hyvää asiaa minussa
❍ Oon teini-iän jälkeen oppinut tykkäämään omista vihreistä silmistäni ja kiharasta, vaaleasta tukastani. Mitäpä siihen lisäämään. Tukka on tietenkin aika oikukas välillä ja haluaisin oikeastaan vähän vaalentaa sitä, mutta pääasiassa oon siihen ihan tyytyväinen.
❍ Se, että olen oppinut positiivisemmaksi. Nuorempana mulla oli todella suuria hankaluuksia uskoa, että selviän elämästä mitenkään tai että tulisin koskaan saavuttamaan mittään, mutta eräs kaveri piti mulle aikoinaan melkoisen palopuheen siitä, miten hyvä mahdollisuus mulla on kaikkeen, jos vaan uskon itseeni. Sen jälkeen oon usein palannut miettimään sitä keskustelua epätoivon hetkillä. Edelleenkin pidän itseäni ehkä enemmän pessimistinä, mutta en enää onneksi ole sitä niin paljon kuin ennen. Täysin pessimistiset ja negatiiviset ihmiset osaa olla usein tosi raskaita ja jotenkin saastuttaa myös omaa oloa, joten oon iloinen, että oon ainakin vähän kasvanut siitä nurisijasta, joka ennen olin.
❍ Tiedän milloin olen ärsyttävä ja menen liian pitkälle. Ainakin melko hyvin. Jos kiukuttelen tai olen muuten vaan pahalla päällä, osaan mielestäni aika hyvin analysoida, mistä se johtuu ja mitä voisin tehdä, jotta tulisi parempi mieli. Tämä on mielestäni aika tärkeä taito.

012

Kolme hyvää asiaa elämässäni
❍ Perhe ja ystävät. Tätä ei varmaankaan tarvitse erikseen juuri selitellä. Perhe tukee minua kaikessa ja kotiin on aina ihana mennä käymään. Minun kaverit on ihania, kannustavia ja hauskoja. Ihan maailman parhaita.
❍ Terveys. Oon ainakin vielä toistaiseksi selvinnyt elämässäni ilman suurempia terveydellisiä haasteita ja siitä olen kyllä tosi kiitollinen.
❍ Mahdollisuus opiskella. Seuraan kovin huolissani Suomen (korkeakoulu)meininkiä, joka alkaa hiljalleen siirtyä enemmän ja enemmän Amerikan malliin: kaikesta halutaan tehdä maksullista ja jo todella nuorena pitäisi tietää, mitä loppuelämänsä haluaa tehdä. Olen itse kuitenkin siitä onnellisessa asemassa, että saan todennäköisesti opiskella suurimman osan yliopistoajastani ilman lukukausimaksuja ja mulla on ollut mahdollisuus pyrkiä yliopistoon, vaikken olekaan varakkaasta perheestä.

06

Kolme hyvää asiaa tänä vuonna
❍ Se, että oon päässyt tapaamaan jo kolmea kirjekaveriani tänä vuonna! Aivan ihanaa, että saa tavata viimein ihmisiä, jotka ovat olleet minun tärkeitä ystäviä jo vuosia. Toisaalta siitä tulee vähän surulliseksikin, kun ei sitten tiedä, että milloin heidät näkee taas uudelleen.
❍ Filosofian kandidaatiksi valmistuminen. Parin kuukauden päästä ollaan toivottavasti kandin kanssa jo kalkkiviivoilla. Tämä on ehkä mulle se isoin juttu tänä vuonna!
❍ Uusi työpaikka. Mulla loppui työt aivan yllättäen viime syksynä, joten nyt keväällä oon hakenut töitä kuin viimeistä päivää ja lopulta mulle tarjottiinkin kahta työpaikkaa. Toisen niistä valitsin ja aloitan jo ens viikolla, jännää!

010

Kolme hyvää asiaa blogissani
❍ Kuvat. Tiedän, että en ole mikään pro, mutta valokuvaus on ollut mulle jo vuosia rakas harrastus ja toivon, että se välittyy myös blogin kuvista. Olen aika visuaalinen ihminen, joten hyvät kuvat on mulle tosi iso juttu blogissa ja siksi haluankin panostaa niihin.
❍ Vaihtelevat aihepiirit. Tykkään siitä, että en oo (ainakaan omasta mielestäni) profiloitunut vaan tietyistä asioista bloggaavaksi tyypiksi, vaan voin oikeastaan kirjoittaa aivan mistä haluan. Vallitsevina teemoina mulla on jo pitkään ollut kirjeenvaihto, valokuvaus ja matkailu, mutta kuten oon jo täälläkin useampaan otteeseen pohtinut, haluaisin kirjoittaa enemmän myös esimerkiksi sarjoista ja elokuvista. TOP 5 -postaussarja olikin pieni harppaus noiden aiheiden suuntaan ja haluan jatkaa myös niistä kirjoittelua jatkossakin.
❍ Lukijat! Kirjoittaisin varmaan blogia vaikka mulla ei olisi yhtään lukijaa, mutta kyllä vuorovaikutus lukijoiden kanssa on kaikkein kivointa. Ihaninta on se, kun julkaisee uuden postauksen ja näkee, että joku on käynyt kirjoittamassa kommentin :> Tuntuu siltä, että ei täällä ihan itsekseen vain jorise!

011

Hyvää kevättä teille kaikille! Tämän postauksen myötä joudun varmaan pitämään vähän taukoa kiireiden vuoksi, mutta palaan kyllä niin pian kuin mahdollista.

4 comments:

 1. Jee, kiva että säkin teit tämän! Tätä oli todella kivaa lukea, tykkään niin paljon sun tavasta kirjoittaa, että vähän alkaa ärsyttää oma tönkköisyys omissa postauksissani :'D

  Mä olen aina ihaillut sun kuvaustaitoja, osaat vangita juuri oikean hetken kameralle! Näissäkin kuvissa on oma tunnelmansa, josta tykkään kyllä todella paljon ♥ Tuo toisiksi viimeisin kuva on mun ehdoton suosikki tässä postauksessa, vaikka joka ikinen kuva onkin ihanan tunnelmallinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tottahan toki, vaikka pieni tovi siinä menikin :-D Kiva että tykkäsit! Sinun tyyli ei oo yhtään tönkköinen, ite taas tykkään että sulla on tosi kiva kirjoitustyyli!

   Kiitos niin paljon, tämä on kyllä aina ihanin kehu <3 Jotenkin tuntuu, että kuvaustaidot on ihan ruosteessa kun nyt ei oo moneen vuoteen tullut "kunnolla" enää kuvailtua! Mutta hyvä jos se ei välity kuvista, hahah.

   Delete
 2. Olipa kiva postaus! Tykkäsin varsinkin tosta "kolme hyvää asiaa minussa". <3

  ReplyDelete

Powered by Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Jutta R.