Mar 10, 2019Found in

FOALS: EVERYTHING NOT SAVED WILL BE LOST PT. 1

Ihanaa, ihanaa! Yksi minun ikisuosikeistani, Foals, julkaisi perjantaina pitkään odotetun viidennen albuminsa! Ja se on TODELLA HYVÄ. Mastiaisia uudesta levystä on saatu pitkin alkuvuotta ja ne ovatkin olleet aivan erityisen herkullisia. Parastahan tässä kaikessa on se, että levyn "toinen puolisko", Everything Not Saved Will Be Lost Pt. 2, julkaistaan vielä tämän vuoden aikana! Viime levystä on aikaa nelisen vuotta, eli onhan tässä odoteltukin.Itse tutustuin Foalsiin joskus tämän vuosikymmenen alussa. Ensimmäinen kappale, jonka bändiltä kuulin, Balloons, saa edelleenkin sukat pyörimään jaloissa. Ensimmäisten levyjen jälkeen bändin tyyli on muuttunut jonkin verran, mutta ei lainkaan huonompaan suuntaan. Nykyisen Foalsin tavaramerkkinä tunnetaan raskaat kitarasoolot, joita tällä uudellakin levyllä kuullaan paljon.

Olen nähnyt bändin livenä kerran, Ruisrockissa vuonna 2015. Vielä lippuja ostaessani Foalsin esiintymistä ei ollut julkistettu, mutta sitten kun julkistettiin, olin kyllä aivan ikionnellinen. Keikkasunnuntai oli aivan älyttömän kuuma, mulla oli palanut otsa ja olin jo aivan kurkkuani myöten täynnä koko Ruissia (en oikein tykännyt siitä, etteivät ihmiset osanneet yhtään käyttäytyä). Kun menin Rantalavalle odottamaan keikan alkua, jotkut kolme räkänokkaa tunkivat väkisin minun eteeni. Jouduin loistavalta keskipaikalta lavan oikeaan sivuun ja edessäni keikkui koko ajan joku kameramies (ks. kuvat). Olin tosi ärsyyntynyt tilanteesta, mutta mielialani muuttui äkkiä, kun yksi eteeni änkeneistä pojista huusi kaverilleen kännyykkään, että "ME OLLAAN ASAP ROCKYN ETURIVISSÄ!!!". Vahingoniloisena seurasin poikien riemua aivan keikan alkuun asti, jolloin he tajusivat, että ei tämä ehkä ollutkaan se Asap Rocky. Hah!

En muista keikasta paljon muuta, kuin että se oli ihan saakelin hyvä (katsokaa vaikka tämä artikkeli, jos ette muuten usko). Foalsin Ruisrock-esiintyminen oli mulle ylipäätään niin suuri yllätys, että koko keikka tuntui aivan epätodelliselta. Harmillisesti keikalla ei ollut kovin monta riviä yleisöä, mikä tuntui jollain tasolla henkilökohtaiselta tappiolta. Muistaakseni Foalsilla oli ollut pieni keikkatauko ennen Ruissia, joten mulla oli bändin puolesta vähän paha mieli. Mielestäni se pieni yleisö oli kyllä hyvin mukana, mutta silti harmitti, että bändin ensimmäinen Suomen-keikka ei saavuttanut kovin suurta katsojakuntaa. Sen jälkeen heitä ei ole kyllä Suomessa näkynytkään, toivottavasti eivät säikähtäneet yleisökatoa!Joka tapauksessa, tämän postauksen tarkoituksena oli oikeastaan jakaa teille tämänhetkiset lempikappaleeni uudelta levyltä. Kuunnelkaa nämä ja tutustukaa myös vanhempaan tuotantoon, jos melodinen pop kiinnostaa; kaksi ensimmäistä levyä ovat edelleen suosikkini koko bändin tuotannosta. Saa nähdä, kipuaako tämä uusi levy useamman kuuntelukerran jälkeen kärkeen.


Okei, linkitän nyt ihan varmuuden vuoksi tähän loppuun vielä suosikkibiisejäni muilta levyiltä. Älkää missatko näitä!


Ps. blogin nimi vaihtui! Blogi tuntuu taas vähän kotoisammalta uuden nimen myötä. 😊

ENG: Hi everyone! It's me, Jutta. I had a small crisis with the future of this blog, but for now I ended up changing the name and the direction as well when it comes to the themes of this blog. As you know, during the recent years I've been (more or less) actively writing about my pen palling hobby, but as for now I feel like I'd like to carry on with some new themes. I don't know if I'll abandon the snail mail theme for good, but right now I send and receive mail so randomly, that if that would be the main discussion of this blog, I wouldn't have much to post about. That is due to the fact that I'm quite busy with school at the moment, and hence I can't write to my friends as often as I'd like to. Instead I want to introduce you to the other things that tickle my fancy, those being for example music, movies and traveling.

As you probably noticed above, recently I've been extremely psyched about the new Foals album, Everything Not Saved Will Be Lost Pt. 1! I strongly recommend you to take a listen and fall in love with this amazing band. See you in the next post and thanks for putting up with my irregular posting schedule!

No comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Jutta R.