Mar 12, 2019Found in

ROTTERDAM ON FILM

Hei vaan! Tässä hieman esimakua seuraavasta matkapostaussarajasta, joka käsittää Rotterdamin, Bruggen ja Amsterdamin. Lennettiin vuosi sitten Hollantiin katsomaan Aleksia, joka oli Rotterdamissa vaihdossa. Nämä kuvat otin päivänä, jona vuokrattiin aivan surkeat pyörät. Joka hetki pyörän selässä oli täyttä tuskaa ja kaiken lisäksi hollantilaiset ovat niin ammattipyöräilijöitä, että kyllä minua vähän hirvitti siellä hurjassa liikenteessä pyöräillä. En uskalla mennä edes Tampereen keskustaan pyörällä!

Hiya! Here you'll get a little foretaste of what is yet to come - this post starts a series of traveling posts where I'll share some insights to my trip to The Netherlands and Belgium from last year. A year ago me and Riina packed our bags and flew to The Netherlands to meet Aleksi, who spent the spring semester in Rotterdam as an exchange student. I took these photos on a day when we decided to rent bikes and cycled around Rotterdam. Every moment on that bike was pure agony (the seat was very hard) and on top of that I felt like a 5-year-old trying to ride a bike among the professional cyclist Dutches. It was a very hectic experience, I barely have the nerves to ride a bike in the city center of Tampere!


Riina ja Aleksi nauttimassa kevätauringosta Delfshavenissa. Tämä on kyllä yks minun lempikuvista ikinä!

Riina and Aleksi enjoying the Spring sun in Delfshaven. This must be one of my favorite pictures ever!

Nämä kuvat vuorostaan ovat Erasmus-sillalta! Ylempään kuvaan onnistuin taltioimaan näköjään myös Aleksin takaraivon. Alemman kuvan minusta otti Aleksi.

These photos were taken on the Erasmus Bridge. As you can see on the upper picture, I somehow managed to include the back of Aleksi's head in the picture too. That picture of me was taken by Aleksi.

Pyöräretken viimeinen varsinainen etappi oli varsin idyllinen hollantilainen maisema. Lepuuteltiin pyöräilystä kärsineitä takamuksiamme järven rannalla tuulimyllyjen vierestä ja ihailtiin järven toisella puolella näkyvää Rotterdamin keskustan siluettia. 

Jännä juttu muuten, näistä kuvista voi saada sellaisen käsityksen, että tuolta siellä Rotterdamissa näytti, mikä ei muuten ollenkaan pidä paikkaansa! Rotterdam oli meidän ensimmäinen kohde koko reissulla ja oltiin Riinan kanssa kyllä todella yllättyneitä siitä, että Rotterdamissa ei juuri noita perinteisiä ruskeita tiilitaloja näkynyt. Ainakin mie olin odottanut aivan todella stereotyyppistä hollantilaista kaupunkia, mutta sellainen Rotterdam ei kyllä arkkitehtuurinsa puolesta ollut.

Saatiinkin kuulla, että Rotterdam pommitettiin toisessa maailmansodassa aivan maan tasalle, minkä takia se on paljon erilaisempi ja modernimpi kuin esimerkiksi Amsterdam. Rotterdamin keskusta näytti aivan joltain nykyaikaiselta metropolilta pilvenpiirtäjineen. Tällä samaisella pyöräretkellä käytiin myös Euromastissa, jonka korkeuksissa nappasin muutaman kuvan Rotterdamista. Näette niitä sitten myöhemmin - ja viimeistään silloin huomaatte, mitä tarkoitan kun sanon, että Rotterdam oli paljon modernimman näköinen Amsterdamiin verrattuna!

Our last stop was a very idyllic Dutch sight on the lake with the windmills and everything. We sat there for a while and let our behinds (sore from all the cycling) rest for a while too. We had a beautiful view to the silhouette of Rotterdam.

Funny thing though, by looking at these pictures you might get the idea that this is what Rotterdam looked like, which is absolutely not true! Rotterdam was our first destination of the trip, and I have to admit that me and Riina were very surprised to notice that Rotterdam was pretty much everything else than those old brown brick houses that you expect to see when you travel to The Netherlands.

We learned that Rotterdam was bombed to the brim in WW2, which is why it looks so much more modern than Amsterdam for example. The city center of Rotterdam was like any other big metropolitan with the skyscrapers and all. On that day we also went up to the Euromast and I also took some pictures of the city from up high. So in the next posts you'll see how modern Rotterdam looks compared to Amsterdam!

2 comments:

  1. Aivan ihania kuvia! Mä en vain ikinä pääse yli siitä, miten hyvä sä olet kuvailemaan! Tässähän tulee itse ihan kateelliseksi :( Haluaisin hankkia itselleni filmikameran, koska tällaiset tunnelmalliset ja hieman rosoiset kuvat (jos ymmärrät, mitä tarkoitan!) ovat minun mielestäni aivan ihania ja voisin tuijotella niitä vaikka kuinka pitkään ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ihanasta kommentista! Tämmöset kehut lämmittää mieltä varsinkin kun ei oo oikeasti pitkään aikaan tullut kuvattua mitään ja taidot tuntuu olevan vähän ruosteessa :-D Suosittelen ehdottomasti kyllä filmikameran hankkimista! Ainoa haittapuoli koko filmikameraharrastuksessa on oikeastaan se, että kuvien teettäminen on kallista ja jos kuvien teettäminen syystä tai toisesta epäonnistuu, niin se harmittaa ihan vietävästi. Mutta ne onnistuneet rullat on kyllä aina niin ihana juttu, kun ei ikinä täysin muista, että mitäs kaikkea onkaan tullut kuvailtua!

      Delete

Powered by Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Jutta R.