Nov 2, 2019Found in

Houghton Treat Street

Shelden Ave, Houghton, MI 49931, Yhdysvallat
Viime viikolla kävimme kämppikseni Makenzien kanssa naapurikaupunki Houghtonissa Treat Street -tapahtumassa. Halloween ei ole ollut minulle Suomessa kovinkaan iso juttu, sillä niin jännittävältä ja kotoisan syksyiseltä kuin kyseinen juhla vaikuttaakin kun sitä katselee tv-sarjoissa ja elokuvissa, tuntuu sen Suomeen tuominen lähinnä väkinäiseltä ja kaupalliselta. Eri asia olisi varmasti, jos juhlalla olisi Suomessakin pitkät perinteet, mutta luulen, että kovin moni edes minun ikäisistäni ei ole koskaan harrastanut esimerkiksi karkki vai kepponen -kierroksia. Mielestäni tämä todistaa, että kyseessä on niin uusi juttu, ettei siitä voi oikein vielä puhua edes perinteenä.
Last week me and my roommate Makenzie visited our neighbor town Houghton's Treat Street event. Halloween has never been a huge deal to me in Finland. As cozy and autumnal as Halloween feels when you see it on TV and movies, in Finland it just seems so commercialized and forced. I think it would be a totally different situation if Halloween had long traditions in Finland, but I guess that many people my age have never gone trick or treating for example. I think that proves that Halloween is quite a new thing in Finland, you can't really call it a tradition.
Täällä Amerikassa se on kuitenkin iso juttu, ja koko lokakuu on käytetään halloweeniin valmistautumiseen. Halusin tietysti käydä katsomassa, millainen meininki Houghtonin pääkadulla oli, kun se täyttyi halloweenasuihin pukeutuneista lapsista ja aikuisista.
However, here in America it is a massive celebration and people start preparing for Halloween in early October, or some people already in the end of September. Now that I am here, I obviously wanted to go see what it was like when the main street of Houghton was filled with kids and adults in their costumes.
Myös Makenzie oli ensimmäistä kertaa käymässä Treat Streetillä, ja yllätyimme molemmat siitä, miten paljon väkeä oli paikalla! Treat Streetin ideana on, että lapset (ja aikuisetkin) kiertävät pääkadun liikkeissä karkkikierroksella.
It was also Makenzie's first time on Treat Street, and we both were surprised by the amount of people in there! The idea of Treat Street is that both the kids and the adults go trick or treating in the shops on main street.
Osa pukeutujista oli kyllä pistänyt parastaan. Tämä hahmo pelästytti minut kunnolla, kun se ilmestyi ihan selkäni taakse kekkuloimaan, enkä huomannut sitä ennen kuin joku nainen rupesi viittomaan minulle ja käski kääntyä ympäri.
Some people had really seen effort for their costumes. This character scared me to death when it sneaked behind my back. I didn't notice it at first, but then a woman started pointing at me and told me to turn around. I think I got a mini stroke.
Toinen hahmo, joka sai puntit tutisemaan, oli tämä. Näin tämän vilaukselta jo siinä vaiheessa kun ajoimme Shelden Avenuen ohi etsimään parkkipaikkaa. En tiedä, mikä hahmo tämä oli, mutta seistessään kahdella jalalla se oli varmasti yli kaksi metriä pitkä. Se lähti myös seuraamaan meitä hetkeksi! Apua.
Another character that made my blood run cold is this one here. I saw it by a glimpse when we drove by Shelden Avenue trying to find a parking spot. I didn't recognize the character, but when it stood up on its two feet, it was probably at least two meters high. It also followed us for a bit. Eek.
Ei viihdytty paikalla lopulta kovin kauaa, sillä ihmisiä oli niin paljon. Minä olisin halunnut poiketa yhdessä kaupassa ostamassa salmiakkia, mutta jonot kauppoihin olivat niin pitkät, että ei tehnyt mieli jäädä odottelemaan omaa vuoroaan vain, jotta pääsee seuraavaksi jonottamaan kassalle.
We ended up not spending a whole lot of time in there, because it was so crowded. I wanted to pop up in one of the shops to get salty licorice, but the lines to the shops were so long that I felt like I'd rather go back another day.
Vielä ennen kotiinlähtöä kävelimme autolle kaunista maisemareittiä pitkin. Minulla kyllä niin onnekas olo, että päädyin tänne Kuparisaarelle. Täällä on varsinkin nyt syksyn aikaan ollut niin kaunista!
Before going home we took a nice scenic walk to the car. I feel so lucky that I ended up here in Copper Island. Especially now that it's fall season, it is so pretty here!

No comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Jutta R.